Botnia Maskinproffs

Dränering

Fuktskydd & isolering

Källarplan och platta på mark en oisolerad eller invändigt isolerad källarvägg är kall. När den varma fuktiga luften “Vandrar” genom väggen kyls den av. Vattenångan kondenseras och övergår I vätske fas, dvs. Vatten utfälls I väggen.
Samma förhållande gäller för platta på mark samt bjälklag under källare. Nästa steg kan innebära mögel- och fuktskador.

Om man istället värmeisolerar väggens utsida eller bjälklagets undersida blir konstruktionen varm och kondensen sker längre ut mot den kalla sidan, det vill säga i isoleringsmaterialet, och väggen respektive bottenplattan blir torr och varm. Det är naturligtvis mycket viktigt att isoleringsmaterialet är värmeisolerande, dränerande och att det INTE absorberar fukt och vatten, som kan leda till fuktskador

Som en förlängning av vår garanti erbjuder vi våra dräneringskunder en kostnadsfri uppföljning av alla fuktåtgärder vi åtar oss. Detta innebär att vi efter en tid gör återbesök med fuktbesiktning och utredning av resultatet.

Vår metod:

Dränering

Vi jobbar med dubbelväggiga dränrör för bästa hållbarhet. Enkelväggiga rör/slang är ej att rekommendera till källardjup drän då de riskerar att kollapsa.

Fuktisolering

Vi jobbar med flera typer av tätskikt och rekommenderar pordrän isolering till inredda utrymmen. Till utrymmen som saknar inre väggbeklädnad kan vi erbjuda “knoppmatta”/platon som enklare alternativ.
Tänk på att inte stänga fukten inne. Väggen I sig är inte tät på något sätt och därför vill man transportera fukten till utsidan av väggen. En oisolerad vägg riskerar att kondensera mitt I eller I sämre fall på insidan.

Botnia maskinproffs använder enbart material av högsta kvalitet.

Billigt riskerar alltid att bli kostsamt I längden och vi riskerar aldrig våra kunders hälsa eller egendom!

Använd aldrig vanlig markskiva mot väggen!

I bästa fall är det bortkastade pengar.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
shapeimage 6
shapeimage 3 2
shapeimage 4 1
shapeimage 5 1